POGOJI POSLOVANJA

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine tanihandmade.com so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Spletno trgovino www.tanihandmade.com (v nadaljevanju: spletna trgovina) upravlja Tanja Perko (v nadaljevanju: Prodajalec).

Naziv: Tanja Perko, osebno dopolnilno delo
Naslov: Kovorska cesta 29, 4290 Tržič
E-pošta: tanicreative@gmail.com
Telefon: 041 762 550
TRR: SI56 0400 1002 9807 410 (NKBM)
Prodajalec ni zavezanec za DDV.

Z nakupom izdelkov na tej spletni strani potrjujete, da ste skrbno prebrali, razumeli in da se strinjate s pravili in pogoji poslovanja. Prodajalec si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja kadarkoli brez obvestila.

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti Prodajalca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Prodajalcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Prodajalca za stike z uporabniki.

3. PONUDBA IZDELKOV, ROK DOBAVE IN PREVZEM

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 2 delovna dneva za dostavne naslove v Sloveniji. Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

 • poštna dostava: glede na izbiro plačila se lahko plačajo poštni stroški.
 • osebni prevzem (po predhodnem dogovoru): Izdelke lahko osebno prevzamete v Tržiču v roku treh delovnih dni od potrditve naročila. Za več informacij o osebnem prevzemu povprašajte prodajalca po elektronski pošti pred opravljenim nakupom.

4. NAČINI PLAČILA

Prodajalec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • PO PREDRAČUNU (UPN nalog): z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na transakcijski račun Prodajalca po izdelanem predračunu, ki vam ga posredujemo na vašo elektronsko pošto. Prodajalec naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 3 dni od potrditve naročila. Po prejemu nakazila, bo naročilo poslano s Pošto Slovenije, najkasneje v dveh delovnih dneh. Ko je paket oddan na pošto, prejmete sporočilo o zaključku naročila.
 • S plačilom preko PAYPALa
 • z gotovino na prevzemnem mestu (po predhodnem dogovoru)

5. CENE

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine Tanihandmade kot goste.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV. Prodajalec ni zavezanec za DDV v skladu z 1. odst. 94. čl. ZDDV-1. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe.

6. POSTOPEK NAKUPA

6.1 Izbira izdelkov: Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb DODAJ V KOŠARICO. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden.

6.2 Košarica: Ko kupec izbere vse želene izdelke, stisne na gumb KOŠARICA, ki je v zgornjem desnem kotu spletne strani. Če kateri izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na gumb X, ki je pred sliko izdelka. V primeru, da ima kupec kodo kupona, ga vnese v polje KODA KUPONA in stisne na gumb UNOVČI KUPON. Kupec mora določiti način dostave (osebni prevzem ali pošiljanje po pošti) in klikne na gumb NADALJUJ NA BLAGAJNO.

6.3 Blagajna: Kupec izpolni podatke o plačniku in izbere način plačila. V okence OPOMBE NAROČILA lahko kupec napiše pripombe, vprašanja,… . S klikom na ZAKLJUČI NAKUP se kupec strinja z vnesenimi podatki in izbranimi artikli.

6.4 Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Kupcu so v njegovem profilu na spletni strani vedno dostopni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

6.5 Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Prodajalec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira kupca na sporočeno kontaktno telefonsko številko oz. pošlje elektronsko sporočilo na naveden elektronski naslov kupca. Ob potrditvi naročila Prodajalec kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in Prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

6.6 Blago odpremljeno: Prodajalec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

7. DOSTAVA

Prodajalec bo naročene izdelke dostavil kupcu v dogovorjenem roku.

 • Pošiljanje po pošti Naročilo izdelkov na zalogi bo odposlano najkasneje v dveh delovnih dneh od prejema plačila. Izdelki bodo v odvisnosti od vrednosti naročila dostavljeni z navadno ali priporočeno dostavo Pošte Slovenije. Dostava pošiljk je po pravilniku Pošte Slovenije lahko tudi do 3 delovne dni, vendar so pošiljke praviloma dostavljene v roku dveh delovnih dni. V primeru, ko Prodajalec pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob registraciji ali naročilu. Znesek poštnine je odvisen od načina plačila in zneska nakupa. Ob plačilu po predračunu ali preko sistema Paypal in znesku nakupa do 29,99 €, poštnina znaša 1,7 €. Pri znesku nakupa vključno in nad 30 € je poštnina brezplačna.
 • Osebni prevzem Izdelke lahko osebno prevzamete v Tržiču v roku treh delovnih dni od potrditve naročila oz. po dogovoru. Za več informacij o osebnem prevzemu napišite povpraševanje Prodajalcu po elektronski pošti pred opravljenim nakupom.

8. KUPOPRODAJNA POGODBA

Prodajalec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Prodajalca in je kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
Kupoprodajna pogodba med Prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Prodajalec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Prodajalca kot za kupca. Prodajalec si ob pregledu zgodovine naročil kupca pridržuje pravico, da ob ugotovljenem neprevzemu pri prejšnjem(ih) naročilu(ih), novega naročila ne realizira. V tem primeru se kupoprodajna pogodba ne sklene.

9. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO IZDELKOV

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov na kontaktni elektronski naslov tanicreative@gmail.com sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Morebitne stroške vračila krije kupec. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Prodajalec ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk.
Kupljene izdelke je potrebno vrniti Prodajalcu najkasneje v roku 15-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Prodajalcu nepoškodovane, nespremenjene in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Če je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.
Za vrnjene izdelke Prodajalec kupcu takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se kupcu ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Prodajalec na osebni transakcijski račun kupca.

10. IZDELKI NAREJENI PO NAROČILU

Kupec lahko naroči unikaten izdelek namenjen samo njemu. V ta namen je potrebno najprej kontaktirati Prodajalca preko kontaktnega obrazca, na elektronski naslov ali telefonsko številko. Tako se sklene dogovor o željah in možnostih za izdelavo. Za izdelke narejene po naročilu se kupnina plača v naprej, v kolikor ni bilo dogovorjeno drugače. Po prejemu plačila Prodajalec začne z izdelavo izdelka. Izdelek bo izdelan v 7 dneh v kolikor ni bilo dogovorjeno drugače.

11. ODGOVORNOST

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Prodajalec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo Trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
Čeprav se Prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Prodajalec od trenutka oddaje pošiljke po pošti ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel.

12. PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA

Prodajalec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 041 762 550. Pritožbo lahko kupec odda na elektronski poštni naslov tanicreative@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Prodajalcem in kupcem stvarno pristojno sodišče v Kranju. Prodajalec in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

13. SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Prodajalec lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, Prodajalec Tanihandmade, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.
Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo Prodajalcu sporoči preklic.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV IN REGISTRACIJA

Za nakupovanje v spletni trgovini se mora uporabnik registrirati. Pri registraciji mora uporabnik izpolniti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Uporabnik mora izpolniti podatke za osebni račun, plačilo in dostavo.

Podatki za osebni račun in plačilo

 • Ime (*)
 • Priimek (*)
 • E-poštni naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo, v kolikor bi pozabili obstoječe)
 • Telefon (*)
 • Naslov (*)
 • Mesto (*)
 • Država (*)
 • Poštna številka(*)

Polja označena z (*) so obvezna

Podatki za dostavo

Polja so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatke za dostavo lahko vnesete različne.
Spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni trgovini. Prodajalec te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine.

Sprememba osebnih podatkov

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, naslov za dostavo in naslov za plačilo. To stori tako, da se prijavi v spletno trgovino in izbere možnost Moj račun.

Uporaba osebnih podatkov

Prodajalec zbira podatke na spletni trgovini izključno z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev.

Varovanje osebnih podatkov

Prodajalec se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Prodajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar se lahko uporabi za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Odgovornost

Prodajalec ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali prodajalčeve poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja).

Komunikacija

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se bo uporabnik prijavil na e-novičke.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

Pogoji poslovanja veljajo od 10.12.2022 do preklica oziroma spremembe.